Festival u Bugarskoj

“I bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje“ riječi su Svetoga pisma, a Proroci, nastojeći da vrše Njegovu svetu volju i slušaju Njegov glas doista idu gdje ih god On pošalje. Ovoga puta, stigli su do Bugarske. Dobili su poziv da sudjeluju na Međunarodnom kršćanskom festivalu u Belozemu, gradiću u središtu Bugarske, koji okuplja mlade katolike iz cijele Bugarske i goste iz drugih zemalja, te su ga radosno prihvatili.

Festival postoji već 15 godina i njegov cilj je da se mladi kroz različite sadržaje međusobno upoznaju, druže, nauče nešto novo, ojačaju svoje zajedništvo i produbljuju vjeru u Gospodina. Traje od ponedjeljka do subote i svaki dan je bogat sadržajem. Predviđeno je vrijeme za molitvu, radionice, radove po grupama, koncerte, rekreaciju i odmor. Proroci su u četvrtak navečer, 28.08.2014. održali svoj koncert. Pravo iznenađenje za publiku su bile pjesme na bugarskom jeziku koje je VIS posebno pripremio za ovaj susret. Publika je pjevala zajedno sa njima i udruženih glasova slavili su Boga. Pored toga, izvodile su se pjesme na engleskom i na hrvatskom jeziku. 

Sljedećeg dana, imali su još prilike snimiti kratak spot za Nacionalni festival mladih koji se održava u Sofiji, a nakon toga, krenuli su u obilazak Plovdiva, drugog po veličini grada Bugarske, i Sofije, prijestolnice. Oba grada spadaju među najstarije gradove Europe. Ostaci iz antičkog doba su vrlo dobro očuvani, te su od izuzetnog kulturno-povijesnog značaja. 

Puni dojmova i zahvalni na svemu pruženom vratili su se sa još jednog putovanja. Blagodarja!