Koncert APOSTOLA MIRA

Jedan od vodećih sastava na hrvatskoj glazbenoj duhovnoj sceni "Apostoli mira", predstavio je 3. prosinca 2013. godine u zagrebačkom gradskom kazalištu "Komedija" svoj novi album "Možeš nebo dotaći". Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prihodi od ulaznica donirani su udruzi "Ivančica" koja se bavi dobrovoljnim radom sa djecom sa posebnim potrebama. Večer promocije započela je uvodnom molitvenom pjesmom "Duše Sveti dobrodošao", a zatim su usledile i tradicionalne hrvatske adventske pjesme koje su se našle na albumu obrađene u suvremenom aranžmanu. Voditeljica koncerta bila je Tanja Popec, radijska novinarka i urednica. Posebnoj atmosferi na koncertu doprineo je Gudački orkestar kazališta "Komedija" i bend pod vođstvom Gorana Kovačića koji je izvođačima davao glazbenu pratnju.

 Okupljenima se obratila organizacijska voditeljica "Apostola" i direktorica "Laudata" Ksenija Abramović: "Hvala vam što ste došli da zajedno zahvalimo Gospodinu za svaki dan, za dar života, za talente, za naše drage i najdraže. Želimo mu zahvaliti što nas je stvorio baš takve različite kakve jesmo, povezujući nas zajedno po svojoj slici. Album koji večeras predstavljamo, plod je četverogodišnjeg rada u koji su utkane pjesme, radost, suze, molitva, odrastanja, kilometri, putovanja, žrtve odricanja i ljubavi".

Kao suradnik u izradi cd-a, zajedno sa "Apostolima" nastupila je i Renata Sabljak, glumica i pjevačica kazališta "Komedija". Gosti koncerta bili su i članovi vokalnog sastava "Matheus" i VIS "Proroci", koji s "Apostolima" njeguju dugogodišnju suradnju i prijateljstvo. "Proroci" su izveli svoje dobro poznate pjesme: "Božje djelo" i "Slavit ću Gospodina". Na kraju, svi izvođači su nastupili zajedno i otpjevali još dvije pjesme.

Bilo je to veče ispunjeno emocijama, radošću, mirom, Božjim blagoslovom i doživljajima koji se zauvjek pamte.

 

Dio teksta preuzet sa: Laudato.hr