MarijaFest 2013

Festival duhovne glazbe Marija fest 2013., održan je 13.10. u Molvama. U podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupilo je deset izvođača koje su odabrali organizatori.

Već četvrtu godinu zaredom, uoči samog festivala, za sve sudionike Festivala organiziran je glazbeno-duhovni kamp. Tako je, 12. listopada, predavanje održao legenda hrvatske glazbene scene Čedo Antolić. Mladi su sudjelovali na glazbenim radionicama i skladali nove pjesme, a na kraju dana, na svetoj misi i klanjanju, svi su zajedno, zahvalili Gospodinu na Njegovoj Majki, darovane talente i svoje živote.

Dan festivala započeo je svečanom svetom misom u molvarskom svetištu, koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

U večernjim satima započeo je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije jedanaesti po redu Marija fest. Pred okupljenim slušateljima, koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta prvi je nastupio Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Na Marija festu 2013. nastupilo je deset izvođača, svaki s dvije pjesme. Prva pjesma u nastupu svakoga izvođača bila je sasvim nova marijanska duhovna pjesma, skladana za Marija fest 2013., a drugu pjesmu izvođači su odabrali iz svoga već postojećeg opusa. Tako su ove godine nastupili sljedeći izvođači iz Zagreba, Splita, Bizovca, Novog Marofa i Subotice.

VIS Proroci su ove godine nastupili s pjesmom: "Krunica". Tekst je napisala Mirjana Jaramazović, dok je pjesmu uglazbila Adrijana Baković, a aranžman je napravio Viktor Kesler. Druga pjesma nosi naziv "Slavit ću Gospodina" (Tekst Mirjana Jaramzović, glazba i aranžman Viktor Kesler)

Tekst pjesme Krunica možete preuzeti ovdje.
(Laudato.hr/Petar Gaković)