Proročko more

Tradicionalno proročko more je ove godine bilo blagoslovljeno s mnogih strana. Mladi iz VIS-a su imali priliku obići Bosnu i Hercegovinu, gdje su svirali na misama u Lištanima i Rujanima. Tom prilikom se prikazao i film "Luka 2,25" o sv. Šimunu, koji je izrađen u nakladi "Laudata". Posebna prilika je bilo upoznavanje, te prijateljovanje s mons. Franjom Komaricom, nadbiskupom banjalučkim. Posebna zahvalnost župniku, te s. Miroslavi, koja je izazvala osmijeh na mnogim licima.

Iza toga je uslijedio put mora za Bibinje kraj Zadra. Mladi su bili smješteni kod sestara karmelićanki BSI. Posebno su se upoznali s predivnim sestrama Benjaminom, Svjetlanom i Dijanom. Jednom prilikom su se susreli i s Tomislavom Bralićem, kojem su i sami zapjevali. Odmor je zvanično započeo :) U međuvremenu je uslijedio koncert "Srce za Afriku 3u1", koje se održao u Dubravi kraj Splita. Svetište sv. Arnira je okupilo mlade bendove: Apostoli mira, VS Matheus, VIS Mihovil, VIS Izidor i naravno VIS Proroci. Na inicijativu mjesnog župnika i ovo svetište je počelo dobivati sve veći značaj. Tako je ovaj koncert i mjesto okupaljanja VIS-ova iz svih krajeva bilo popraćeno mnoštvom blagoslova.

Dugogodišnje prijateljovanje s Apostolima mira se nastavilo i ovog ljeta, tako što su se "proroci" i "apostoli" našli u Kožinu kraj Zadra. Na inicijativu Ksenije Abramović, posjetili su i svetište sv. Šimuna, te imali priliku za osobnu molitvu pred ovim velikim svecem, koji je držao Isusa na rukama prilikom prikazivanja u Hramu.

Na ovom ljetovanju su se po prvi puta probale razne aktivnosti na vodi, poput vožnja na "banani", te skijanje na vodi. Za sve to je bio zadužen brodić "Kristofor" i mladić Matko, koji je sa strpljenjem sve pomno vozio. Još jedna posebna večer je bio koncert Olivera Dragojevića, koji je upotpunio doživljaj.

Na kraju ostaje zahvala svima koji su na bilo koji način omogućili ovaj odmor. Neka Vas sve dragi Gospodin blasolovi i obilno nagradi! :)