Duhovna obnova sa Apostolima mira & Matheus-ima

U subotičkom pastoralnom centru "Augustinianum" od 15. do 17. veljače održana je duhovna obnova u duhu nove evangelizacije za članove VIS-ova Apostoli mira, Matheus i Proroci te za djelatnike "Laudata". To je već četvrta duhovna obnova koju su imali, a prva koja je održana u Subotici.

Duhovnu obnovu je predvodio mons. Andrija Anišić, župnik subotičke župe sv. Roka. U svojim razmatranjima on je najprije predstavio Isusa Krista kao najvećeg i najboljeg evangelizatora, zatim je govorio o samoj evangelizaciji, dok je u središnji dio duhovne obnove stavio novu evangelizaciju.

„Glavni cilj nove evangelizacije mora biti oživljavanje ideala svetosti kako za sve koji čine hijerarhiju u Crkvi tako i za Kristove vjernike laike. Svetost mora biti standard svakodnevnog kršćanskog življenja i ona mora biti vidljiva u svjedočenju vlastite vjere, u milosrđu bez granice i ljubavi koja se živi i prakticira u svakodnevnom djelovanju“, naglasio je mons. Anišić.

Sudionici duhovne obnove kroz tri dana osim razmatranjima obnavljali su svoju dušu molitvom časoslova, euharistijskim slavljima i klanjanjima. U subotu, 16. veljače, u obližnjem marijanskom svetištu "Bunarić", obavili su pobožnost križnog puta, a sve je bilo protkano oduševljenim pjevanjem.(Laudato.hr)