"PROROCI" U STUTTGARTU

VIS "Proroci" sa svojim svećenicima mons. dr. Andrijom Anišićem i mr. Draganom Muharemom bili su od 10. do 13. travnja gosti Hrvatske Katoličke misije Stuttgart - Zentrum. Tom prilikom su predstavili svoj CD „Božje djelo”. Ovim susretom je također i završena korizmena akcija za sakupljanje pomoći za vrtić „Marija Petković“, kao i za franjevački samostan u Beogradu.

PROMOCIJA CD-a "BOŽJE DJELO"

Vijest:

U subotu, 8.11.2014., u sportskoj dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici, predstavljen je prvi CD Vokalno-instrumentalnog sastava Proroci, pod naslovom „Božje djelo“, izdan u nakladi Galerije sakralne umjetnosti „Laudato“. Na promociji svog albuma prvijenca, Proroci su izveli nekoliko autorskih pjesma, kao i nekoliko obrada poznatih duhovnih šansona. Na promociji su izvedene i pjesme Marije Kovač, jedne od članica Proroka, koja je prije nekoliko godina izdala samostalni album „Hajdemo zajedno“. Specijalni gosti koncerta bili su dragi dugogodišnji prijatelji Proroka, duhovno-glazbeni sastav Apostoli mira iz Zagreba.

POZIV NA PROMOCIJU CD-a "BOŽJE DJELO"

Poštovani,

Velika nam je čast i radost pozvati Vas na promociju prvog CD-a moderne duhovne glazbe Vokalno-Instrumentalnog Sastava „Proroci“ pod naslovom „Božje djelo“, u subotu 08.11.2014. u sportskoj dvorani Srednje tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici u 19.30 sati.

Naime, VIS „Proroci“ su svoje evangelizirajuće djelovanje putem moderne duhovne glazbe započeli prije 8 godina i bili su jedni od prvih sastava tog karaktera u našoj biskupiji i zemlji. Glazbeno animirajući brojna klanjanja, Euharistijska slavlja, susrete mladih, ali i sudjelovanjem na raznim festivalima kod nas i u Hrvatskoj – trudili su se dati navještaj Radosne vijesti na jedan nov način – blizak mladom, suvremenom čovjeku. U toku svog dosadašnjeg djelovanja, „Proroci“ su se trudili biti i oruđe u pastoralnom radu Biskupije, te milošću Božjom imali priliku dati kako navještaj Radosne vijesti, tako i svoje svjedočanstvo života u vjeri mnogima.

Kroz osam godina, nastojali su dati svoje talente, vrijeme i trud na raspolaganje Gospodinu za oruđe. Sada, nakon mnogih kušnji, ali i lijepih trenutaka - žele okruniti svoje dosadašnje djelovanje, te zahvaliti Gospodinu na svim primljenim milostima, a svoj rad žele predati svim ljudima dobre volje u nadi da će pjesme koje su godinama nastajale naći put do srca svakog čovjeka pronoseći isti žar koji vodi „Proroke“ u njihovom djelovanju.

Tom prilikom će nastupiti i gosti - Apostoli mira iz Zagreba.

Povodom toga, organizira se promocija CD-a „Božje djelo“ – prvog autorskog nosača zvuka katoličke moderne duhovne glazbe VIS-a „Proroci“, te Vas pozivamo da svojim prisustvom uzveličate ovaj događaj zahvale Gospodinu. Želimo posvjedočiti da je moguće biti mlad kršćanin u današnjem vremenu, živjeti svoju vjeru aktivno i davati doprinos svojoj Crkvi – te potaknuti sve, a osobito mlade da stave svoje talente i živote na raspolaganje Kristu po poticajima Duha Svetoga. Želimo poručiti svakome: „Ti si Božje djelo!“

Potvrdite naše svjedočanstvo svojom nazočnošću.

Dakako, ulaz je slobodan.

VIS „Proroci“


MarijaFest 2014.

U nedjelju, 12.10. održao se dvanaesti po redu MarijaFest u Molvama, te je okupio mlade glazbenike i ujedno štovatelje Blažene Djevice Marije sa raznih strana Hrvatske, te Proroke iz Subotice.

Uoči festivala, u subotu, organiziran je duhovno-glazbeni kamp za izvođače. Na početku kampa gospođa Ksenija Abramović se obratila okupljenima. Podržala je, zahvalila se i ohrabrila sve mlade koji su došli na Festival i koji štuju Sv. Mariju da nastave da se bave ovakvom glazbom i budu uzorita omladina. 

Festival u Bugarskoj

“I bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje“ riječi su Svetoga pisma, a Proroci, nastojeći da vrše Njegovu svetu volju i slušaju Njegov glas doista idu gdje ih god On pošalje. Ovoga puta, stigli su do Bugarske. Dobili su poziv da sudjeluju na Međunarodnom kršćanskom festivalu u Belozemu, gradiću u središtu Bugarske, koji okuplja mlade katolike iz cijele Bugarske i goste iz drugih zemalja, te su ga radosno prihvatili.

Proročki odmor 2014.

Vis Proroci i ove godine su bili na svom zajedničkom odmoru na kojem su doživjeli mnogo lijepih trenutaka. Destinacija je bila Split. No, prije konačne odrednice, boravili su u Lištanima i Rujanima, u Bosni i Hercegovini, gdje su glazbeno animirali Svete mise u subotu i nedjelju. Nakon toga, produžili su do mora. Ovoga puta, bili su smješteni u duhovnom centru „Oaza sv. Marije Krucifikse“ sestara službenica Milosrđa na Kamenu u Splitu, gdje su se uz prijatan ambijent duhovnog centra i iskrenih osmijeha časnih sestara doista osjećali prekrasno.